MATUNI MIRE KUR ZGJIDHNI AGJENITIN E PASURIVE TE PATUNDSHME

RICH CASTO - eshte themelusi i Real Estate Coaches, si dhe gazetar per Realty Times, revist Brokes Agent, FrogPond dhe Broker Agent News.

Keshilla me e mire qe kam marre ndonjehere mbi pasurit e paluajtshme ka qene qe te zgjedhe me mencuri agjentin e pasurive te paluajtshme. Mos harroni, vetem marketingu dhe publiciteti nuk mjaftojne per te shitur pronen.

Pavarsisht motivit qe ju keni , perzgjedhja e nje agjenti pasurish eshte levizja e pare dhe ajo me e rendesishme. Por cili do te duhet te jete kriteri i perzgjedhjes tuaj ? Ja cfare duhet ti kerkoni :

1_ Njohuri mbi tregun . Sa njohuri ka agjenti mbi tregun ? Pyeteni se si i parashikon ai normat e interesit ne 6-12muajt ne vijim, si i duket ofert-kerkesa dhe si e parashikon ne te ardhmen e afert. Nje agjent i pregatitur do te jap kendveshtrimin e tije dhe do te permend burimet e informacionit ne  lidhje me tregun.

2_Aftesia negociuse. Pjeses me te madhe te agjenteve ju mungon kjo aftesi. Kjo industri nuk eshte e trajnuar mire ne kete  pike.. Negociatoret e afte i mbeshtesin kunder-ofertat ne fakte qe provojne se cmimi eshte nje ujdi e shkelqyer per blersin. Gjetja e nje agjenti me nje plane negocimi do te jete e veshtire por ja vlene barra qirane.

3_Strategjia e vendosjes se cmimit. Shume agjent nuk e kuptojne vendosjen e cmimit te pershtshem.Sigurohuni qe strategjia e vendosjes se cmimit te agjentit eshte e bazuar, mbi cfare do te krahasojne shtepin tuaj bleresit, perfshire dhe ndertimet e reja se dhe ato jan duke konkuruar per te kapur bleresin tuaj. Nje agjent qe eshte duke lene jashte analizes se tregut ndertimet e reja , eshte duke anashkaluar konkurrencen kryesore.

4_ Permirsimi i shtepis. Kur jeni duke kerkuar per bleresin i cili do te jap cmimin me te mire per pronen tuaj, permirsimi i saj mund te jete ai element kritik qe ndikon binshem mbi te. A ju kujtohet kur blete shtepin tuaj ? Me shume gjasa ju keni pare te gjitha ato brenda intervalit tuaj te pranueshem te  cmimit dhe keni zgjedhur ate me vleren me te larte.